Skip to primary navigation Skip to content Skip to footer

Opplevelser

Virtual Reality

På et vikingskip i kamp

Gjennom banebrytende Virtual Reality teknologi kan du nå reise mer en 1000 år tilbake i tid. På et vikingskip er du en del av et angrep på vestlandet. I samarbeid med Ridley Scott Creative Group og Dimension Studio presenterer The Viking Planet verdens første drama produsert i Virtual Reality med volumetrisk opptak.Den 12 minutter lange filmen som vant prisen for best VR production 2019 i Storbritannia.

270-graders kino

Vikingenes naturlige liv

Opplev SagaScope – en 270 graders film med originalt viking innhold og opplevelser. Den 13 minutter lange filmen går 4 ganger i timen på en installasjon hvor besøkende kan gå inn og ut som de vil. Føl Vikingenes ånd kombinert med spektakulær natur og tøffe omgivelser.

 

Norvegr

Dokumentarfilm

Denne filmen er faktabasert og plasserer viking historien i den europeiske historien. Vikingtiden startet sent i det åttende århundrede og varte helt til kristendommen hadde fått fotfeste ca 300 år senere. Til syvende og sist tar denne filmen en tidsreise for å hoppe fra Futhark alfabetet og vikingrunenes tider – inn i den digitale tidsalderen og gjenoppblomstringen av vikingkultur og historiefortelling i samtidsunderholdning.

Hologram teateret

Levende hologrammer

Hologram teateret bruker et allerede hundre år gammelt visuelt triks som kalles Pepper’s ghost. Her vil du møte vikingene i sin ekte størrelse på et hologram. Med det beste innenfor teknologi tar vi Vikingene tilbake fra det tiende århundre i en 3d visning på vår catwalk. Her viser vi frem mote og klær fra deres tid.

 

Selfie sonen

Del det i sosiale medier

I front av en greenscreen kan du bruke motiver fra Viking Planets eget bilde arkiv som gjør det mulig for deg å sette deg selv i hvilket viking univers du vil som bakgrunn. Selfien kan du få rett på din mobil eller epost så du kan dele ditt besøk med omverdenen.

 

Viking Timeline

Viktige hendelser i vikingtiden

Opplev de fire århundrene i vikingtiden fra 710 til 1066. Du kan styre din egen vei gjennom tekst, bilder, film og interaktive 3d objekter. Opplev Vikingenes liv og opplevelser. Fra fra den dagen de for første gang seilte ut til verden til den gang de oppdaget Amerika. Bli kjent med de viktigste viking herskerne.

Viking Wars

De viktigste slagene i vikingtiden

Vikingene kjempet hundrevis av slag i vikingtiden på jakt etter ære, rikdom, land og makt. Denne interaktive opplevelsen tillater deg å være der de viktigste slagene hendte. Bilder og filmer, animerte kart og dioramas gir deg innsikt til våpnene og strategiene til viking krigerne, deres fiender og allianser. Deres seire og tap.

The Viking Windows

Interaktiv utforsking

Opplev vikingtiden på en ny måte med våre interaktive opplevelser. Her kan du bygge ditt eget vikingskip og reise på erobringer, for å slå deg ned eller selge ditt skip. opplev damenes klær og rolle i Vikingtiden. Lær om guder og deres tro. Utforsk vikingenes klær, våpen eller verktøy de brukte som krigere.

Viking butikken

Den siste stop på din Viking Planet tur

Vil du ha viking suvenirer ? I vår Viking butikk finner du et godt utvalg med alt fra kjøleskapsmagneter, klær, bøker, ekslusive smykker og ekslusive viking kopier. Og hvis du ønsker kan du også handle i vår nettbutikk.

 

Skip to toolbar